1 - 2
11 september 2014
17:45

Referat: Forshaga IF - Västanviks AIF

Det blev en pliktskyldig seger med 2-1 i Torsdagskvällens uppskjutna match mot Forshaga borta.
Då de förlorat endast en match hemma väntade vi oss en tuff match med hårt spel o så blev det ju längre matchen pågick.
Efter en trevande inledning tog vi tag i taktpinnen och tryckte tillbaka Fif under i stort sett hela halvleken. ,
Tyvärr var inte effektiviteten på samma nivå som spelet så målen lät vänta på sig.
Efter fem min får Johan bra läge till höger i straffområdet men målisen räddar, dock inte bättre än att Johan kunde ta returen o dra sin back. Detta gav honom bra fritt skottläge men tyvärr spelar han inåt mot skrikande medspelare o passningen bryts.
Minuten senare är vi framme igen o skapar en dubbelchans men målisen tar bägge skotten.
Vi fortsätter trycka på men släpper emellanåt till lite för stora ytor på mittplan så de får några fina kontringslägen som de inte utnyttjar på bra sätt.
I 19:e minuten gör Milan en härlig aktion o snurrar upp försvaret ordentligt innan han serverar Johan bollen. Johan drar en spelare o får fint skottläge ca 7met från mål men skottet går mitt på målvakten.
Två minuter senare slår Darko en fin cross till Milan som tar sig innåt o skaffar sig bra skottläge men skottet utanför.
Nu började man misströsta lite men i 26:e minuten kom äntligen det mycket rättvisa ledningsmålet när Darko lyfter fram en boll som Micke tåar vidare till frilöpande Alex. Avslutet räddas men returen studsar på försvarare o tillbaka till Alex som på mållinjen kan trycka in bollen.
Efter en halvtimma kommer nästa läge då bollen går på ett snöre mellan Milan, Micke o Johan där den sistnämda får skottläget men skottet över.
I 34:e minuten lyfter Andreas fram en fin boll som Micke blir ganska ren på men han tar ett lite tidigt avslut o skottet går utanför.
2-0 målet kommer till slut då Darko lyfter in en frispark i 43:e minuten som ser ofarlig ut då vi inte har en enda spelare i straffområdet. Trots att de har fyra man helt rena där när bollen kommer så nickar de stressat bollen rakt ut där Milan kan ta emot den. Han drar en spelare o från 20meter smeker han iväg ett skott som går in vid målisens högra stolpe.
2-0 i paus är rättvist då vi domminerar spelet ganska eftertryckligt men trots det kan vi tacka försvaret o främst Robin som stoppat många lägen som kunde blivit farliga när vi lämnade stora ytor bakåt.

Var första halvlek bra spelmässigt så blev andra en riktig seg tillställning där vi verkade känna oss säkra o nöjda med resultatet vilket gav ojämn nivå i spelet. Vi kunde briljera på mittplan men sen kasta bort den avgörande passningen till synes okoncentrerat. När sen Fif började bli lite frustrerade o satsa hårt i alla lägen vilket vi drogs med i så blev det många avblåsnibgar o inget flyt i spelet.
Som sagt så spelade vi till o från okej men slarvade i avgörande lägen så chanserna var få.
Vi minns Darkos fina frispark efter 25min som rammar ribban.
Forshaga fick sin första stora chans några minuter senare efter en frispark som helt plötsligt ger två fifare jätteläge att bara knoppa in förbi en liggande målvakt men i ivern nickar de ihop så bollen tar sig inte över mållinjen.
Två min senare får de läge igen när de kommer fram på sin högerkant med bra skott som Branco snyggt styr i ribban som följd.
Efter dessa chnser rycker vi upp oss igen och det är nyinkomne Philip som vinner en del höjdbollar o närkamper som går i bräschen för detta.
Vi får ett bra läge efter 34min när Milan sticker fram bollen till Micke som får till ett bra skott som målisen räddar till hörna. Hörnan tar Milan hand om och då de inte har nån på första stolpen skruvar han den mot den och det är nära nära den går in men den touchar stolpen o ut i plan.
På övertid är det sen Emil som stressar deras mittback så bra att Fredrik kan ta bollen o frispela Micke men skottet går utanför.
När vi så håller på att pkocka ihop våra grejer så kommer plötsligt en reducering när de lite enkelt får löpa igenom försvaret o i fritt läge rulla in bollen. Det kan kanske förklaras av att vi pga av skada på Robin inte fått full ordning på hur vi skulle spela i försvaret.

Som sagt en pliktskyldig seger o nu kommer vi bli topp 5 i årets serie vilket vi ska vara mycket nöjda över o vi behöver inte be om ursäkt för vi ska vara däruppe sett till spelet under säsongen.

Matchfakta: 2-1 (2-0)

1-0 26min. Alex (Micke) Öppet mål efter eget skott räddats o kommit tillbaka från försvarare.
2-0 43min. Milan. Markrullare vid stolpen efter utnick på hans fötter från försvaret.
2-1 93min Genomlöpning o friläge efter passivt försvarsspel av oss.